Avatar 29
apr
'18

Avatar

Gent - 29 april 2018 - 9-12 jaar
door Arteveldehogeschool
Inschrijven vanaf 16 april 2018, 12u00

In samenwerking met de Bacheloropleiding secundair onderwijs

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een inleidend schouwspel in een groot auditorium. Daarna volg je 
een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!
Voor de inleiding en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven. Van de workshops kan je er hieronder een uitkiezen.

Ontvangst

van 10u00 tot 10u20

Welkom!

We ontvangen je met open armen met een fruitsapje voor jou en koffie voor je ouders!

Inleidende show

van 10u20 tot 10u50

Avatar

Avatar

Water, aarde, vuur, lucht… Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen.

En vandaag zijn ze helemaal terug! We stellen de vier elementen aan je voor in onze aula. Help ons om net als Avatar water, aarde, vuur en lucht weer samen te brengen!

 

Door: Midas, Wout, Kevin & Robin

Pauze

van 10u50 tot 11u00

Even uitrusten

Even naar toilet, een drankje en een hapje kiezen en dan op naar je workshop!

Workshops

van 11u00 tot 12u20

Lucht

Lucht

Wij zijn op zoek naar een nieuwe luchtmeester om onze natie te versterken. Bij ons leer je de lucht te beheersen door raketten de ruimte in te lanceren en veilig naar beneden te parachuteren.

Ben jij de luchtmeester die wij zoeken?

Schrijf je dan zeker in!

 

Door: Adriaan, Anke & Anaïs

inschrijving is afgesloten
Bliksem

Bliksem

Waar is de (ge)leiding? Treed het rijkdom van het nieuwe element elektriciteit binnen via een simpele high five en word het onmisbare element van onze stroomkring. Maak een alarm om de andere elementen buiten je kamer te houden en steek met citroenen de alarmlichten aan. Ontrafel het mysterie rond de magische kikker en beGELEID je ouders als volleerde specialist(e) naar huis.  

 

Door: Brecht, Frederik & Ina

inschrijving is afgesloten
Vuur

Vuur

Vuurnatie: de bad boys van de kinderuniversiteit. Wil je weten hoe je vuur kan beheersen of hoe je vuur van kleur kan veranderen? Kom bij onze natie en word een echte vuurmeester ... als je durft. It's gonna be lit.

 

Door: Liesbeth Luchie, Liesbeth & Sarah

inschrijving is afgesloten
Water

Water

De zuidelijke waterstam heeft een groot probleem. Een monster heeft hun krachten afgepakt en al het water uit hun rivieren opgedronken. Hierdoor kunnen hun schepen niet meer uitvaren. Ze zijn op zoek naar echte waterstuurders om terug water in de rivieren te brengen. Zo kan de vloot vertrekken om dat monster voor eeuwig en altijd te verslaan. Kan jij deze uitdaging aan? In iedereen schuilt een echte watermeester!

 

Door: Dries, Jens & Roel

inschrijving is afgesloten

Afsluiter

van 12u20 tot 12u40

Is de missie geslaagd?

Alle naties vertellen over hun avonturen. We tonen je ouders of de vier elementen terug samengebracht konden worden. Als helden van de wetenschap krijgen jullie je diploma uitgereikt in deze slotshow.

Ouderprogramma

Terwijl de kinderen de wereld met fysica aan het redden zijn, nemen we de ouders mee op een Gentse wandeling vol kleine verhalen over grote wetenschappers. Vertrek om 10u20 stipt aan de ingang van de Kinderuniversiteit. We zijn op tijd terug voor de diploma-uitreiking.

Praktische informatie

 • Deze editie van de Kinderuniversiteit staat open voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.
 • De kinderen worden verwacht op zondag 29 april 2018 tussen 10u00 en 10u20 op de campus Kattenberg van de Arteveldehogeschool, Kattenberg 9 in Gent (kaartje en routebeschrijving). 
 • Het einde is voorzien omstreeks 12u40.
 • In de pauze voorzien we een hapje en een drankje voor alle kinderen.
 • Ouders zijn niet toegelaten tijdens de inleiding voor de kinderen maar er is wel een ouderprogramma.
 • De Kinderuniversiteit is gratis. Inschrijven is verplicht!
 • Tijdens de Kinderuniversiteit worden foto's genomen, om achteraf als terugblik op de website te zetten. Door uw kind in te schrijven geeft u toestemming voor dit gebruik. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kan u ons hiervoor contacteren via wetenschapscommunicatie@ugent.be.

Veel gestelde vragen

 • Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?
  Inschrijven kan vanaf maandag 16 april om 12u00. Er zijn 80 plaatsen beschikbaar.
 • Is er een wachtlijst?
  Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden geannuleerd worden, worden de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde verwittigd.
 • Kan ik via mail/telefoon inschrijven?
  Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.
 • Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?
  We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.
 • Indien alle workshops volzet zijn, is het mogelijk om alsnog deel te nemen, maar dan enkel aan het hoorcollege?
  Nee, de capaciteit is beperkt. Om in regel te zijn met de veiligheidsvoorschriften, mogen er niet meer studenten deelnemen dan op de website is aangegeven.
 • Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?
  Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. 
  Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of facebook/twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).
 • Wie is de contactpersoon voor deze editie?
  De contactpersoon voor deze editie is Lise Van der Haegen, medewerkster wetenschapscommunicatie van de Arteveldehogeschool Gent. 
  Je kunt haar bereiken via lise.vanderhaegen@arteveldehs.be of via 09/234 95 41. Let op: inschrijvingen via e-mail of telefoon worden niet aanvaard.