Heb jij een hart voor de zorg? 18
'20

Heb jij een hart voor de zorg?

Brugge - 18 oktober 2020 - 8-12 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 14 september 2020, 19u00

Op zondag 18 oktober 2020 nemen we jou mee in de boeiende wereld van Zorg & Welzijn. Ooit al willen weten hoe je de eerste zorgen toedient aan een gekwetste persoon? Of zou je eens een reanimatie willen uitvoeren? En hoe kijk jij naar ouderen? Vind jij het ook zo vreemd dat opa's en oma's soms dingen vergeten? En wat is dat nu juist...dementie? Schrijf je in én word verpleegkundige voor één dag!

Vanaf maandag 14 september 2020 om 19u00 kan er ingeschreven worden.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege. Daarna volg je twee workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven.

Welkom!

van 9u00 tot 9u30

Ontvangst

We ontvangen je met open armen met een fruitsapje voor jou en koffie voor je ouders.

workshop

van 9u30 tot 10u20

EHBO en reanimatie

Oei, er valt iemand flauw. Helden helpen! Wat kan jij doen?  Na deze dag weet jij perfect hoe je een bloedende wonde moet verzorgen en hoe je moet reageren als je broer of zus zich verslikt. Bovendien zul je ook in staat zijn om hartmassage en beademing toe te passen op een bewusteloos persoon. In deze workshop maken we een echte EHBO- en reanimatie-held van jou!

pauze

van 10u20 tot 10u30

tijd voor een stukje fruit

van 10u30 tot 11u40

Hoe denk jij over oudere mensen?

Vanaf welke leeftijd ben je oud? Wanneer krijg je je eerste rimpels en grijze haren? Beginnen alle oudere mensen dingen te vergeten? Wat gebeurt er in je hoofd als je dementie hebt? Na deze workshop denk jij waarschijnlijk helemaal anders over oude mensen en begrijp je wat er in hun hoofd omgaat.

Proclamatie

van 11u45 tot 12u00

Demonstratie reanimatie door kinderen én diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen, in aanwezigheid van de ouders, beloond met een officieel diploma!

Schrijf je in via onderstaande link

Registratie

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf dinsdag 18 februari om 19u00 via deze website. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit worden verzorgd door docenten en onderzoekers van de opleiding Verpleegkunde van Howest.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.

Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 15 maart 2020 verwacht tussen 9u00 en 9u20 in Howest Campus Brugge Station - BST5 gelegen Rijselstraat 5 te 8200 Brugge.

Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen.

Ouderprogramma

9u00-9u30:

Ontvangst met koffie

9u30-9u45:

Rondleiding in Howest Hospital, de praktijkvleugel van de opleiding Verpleegkunde.

9u45-10u45: Fast forward to the future

Workshop 'Wandeling door het hart'. Via Virtual Reality maak je wandeling in jouw hart en leer je de werking van alle onderdelen kennen. Bovendien krijg je ook de basisvaardigheden van het reanimeren onder de knie.

10u45-11u00: pauze

11u00-11u45: Back to the future of fast forward to the past

Ons leven is een schat aan herinneringen. Denk even terug aan toen je zelf 10 jaar was. Waar woonde je toen? Welke liedjes zong je? Hoe zag een schooldag er uit? In dit hoorcollege brengen we je in de wondere wereld van mensen met dementie.

Inschrijven voor het ouderprogramma kan door bij de registratie aan te geven hoeveel personen er wensen deel te nemen aan het ouderprogramma.