Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ... (8 - 12 jaar) 17
dec
'17

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ... (8 - 12 jaar)

The Level, Botenkopersstraat 2, Kortrijk - 17 december 2017 - 8 tot 12 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 20 november 2017, 12u00

Normaal gezien hebben we elk een paar ogen. Als je goed om je heen kijkt, kan je de wonderbaarlijkste dingen waarnemen. Maar zien we wel wat er echt te zien valt? En kijken we wel verder dan onze neus lang is? Hoe komt het dat we beelden in 3D kunnen ervaren en wat zien we nu precies in het donker? Durf je eens de wereld om je heen op een andere manier bekijken, dan kijken wij uit naar je komst!

 

Vanaf maandag 20 november om 12 uur kan er worden ingeschreven.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium. Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven. Van de workshops kan je er hieronder een uitkiezen.

Hoorcollege

van 10u00 tot 10u15

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ...

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ...

We hebben elk een paar ogen. Maar soms zien we iets wat er niet is. Hoe komt dat? En kunnen we zelf een optische illusie gaan maken? Tijdens het hoorcollege bekijken we de wereld eens met een andere bril op. Welkom!

Pauze

van 10u15 tot 10u30

Even uitrusten

Met een koekje en een drankje, en dan, hup, naar de workshop waarvoor je bent ingeschreven!

Workshops

van 10u30 tot 11u50

Niks te verbergen... of toch?

Niks te verbergen... of toch?

Geheime tekens, verborgen letters en wonderbaarlijke veranderingen. Hoe vernuft zet jij je zintuigen in? En hoeveel honger heb je om geheimen te ontwarren? Als echte detectives speuren jullie naar antwoorden! Lukt het jou om de codes te kraken?
inschrijving is afgesloten
DIY - animaties

DIY - animaties

Een rennend paard, een vliegende ballon of een springende vogel. Hier kan het allemaal. We creëren zelf een zoötroop, die al onze stilstaande beelden tot leven brengt. Zet jezelf in beweging en ervaar hoe je je eigen ogen kan bedriegen. 
inschrijving is afgesloten

Diploma-uitreiking

van 11u50 - 12u00

Je eerste echte diploma

We sluiten de Kinderuniversiteit af met een diploma-uitreiking per workshop. De kinderen krijgen een diploma ondertekend door de algemeen directeur van Howest. 

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf maandag 20 november 2017 om 12u00 via deze website. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar (25 kinderen per workshop).

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch.

Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor Onderwijs: kleuter- en lager onderwijs van Howest. Dit gebeurt in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden hierin ondersteund door onderzoekers en docenten die gespecialiseerd zijn in het stimuleren van een onderzoekende houding bij kinderen.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Elke Christiaen, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan haar bereiken via elke.chrsitiaen@howest.be of via 0477/78 06 17. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.

Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 17 december 2017 tussen 9u30 en 9u50 verwacht in Howest - The Level, Botenkopersstraat 2 te Kortrijk.

De Kinderuniversiteit is afgelopen om 12u00.

Voor de kinderen: 

De kinderen worden op zondag 17 december 2017 tussen 9u30 en 9u50 verwacht in Howest - The Level, Botenkopersstraat 2 te Kortrijk. Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen. Kinderen worden opgehaald aan het workshoplokaal. 

Programma: 

9u30 - 9u50: Registratie 

10u00 - 10u15: Hoorcollege

10u15 - 10u30: Pauze

10u30 - 11u50: Workshop

11u50 - 12u00: Diploma-uitreiking (per workshop)

12u00: ophalen kinderen aan het workshoplokaal 

 

Voor de ouders: 

Ouders en begeleiders zijn niet toegelaten op het hoorcollege en de workshops. Voor de ouders voorzien we een boeiend ouderprogramma dat inspeelt op de workshops van de kinderen.Meer informatie over het ouderprogramma komt binnenkort online. 

Ouderprogramma

Terwijl de kinderen bijleren tijdens de Kinderuniversiteit, voorzien we voor de ouders een lezing gekoppeld aan de inhoud van deze Kinderuniversiteit. Op die manier kunnen kinderen en ouders na de Kinderuniversiteit nog lang napraten over '3D, optische illusies, games, virtual and augmented reality'.

Meer informatie over het ouderprogramma komt binnenkort online.