Lange leve onze planeet 1
okt
'17

Lange leve onze planeet

Aalst, Campus Aalst, Arbeidstraat 14, 9300 Aalst - 1 oktober 2017 - 9 tot 12 jaar
door HoGent
Inschrijven vanaf 11 september 2017, 12u30

De aarde: een mooie planeet, vol groen, water, voedsel, natuur, mensen,… Helaas, gaat het niet zo goed met planeet aarde. De eerste gevolgen van klimaatverandering worden zichtbaar. Onze biodiversiteit gaat aan een ongezien tempo achteruit en onze grondstoffen raken op. Momenteel gebruiken wij, als bewoners van deze planeet, eigenlijk meer van deze planeet dan wat ze ons te geven heeft. Hoe kan dat? Wat zijn de gevolgen? Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Allemaal vragen, waar we dieper op ingaan tijdens deze Kinderuniversiteit!

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium. Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

 

Hoorcollege

van 10u30 tot 11u15

Lang leve onze planeet!

Lang leve onze planeet!

De aarde: een mooie planeet, vol groen, water, voedsel, natuur, mensen,… Helaas, gaat het niet zo goed met planeet aarde. De eerste gevolgen van klimaatverandering worden zichtbaar. Onze biodiversiteit gaat aan een ongezien tempo achteruit en onze grondstoffen raken op. Momenteel gebruiken wij, als bewoners van deze planeet, eigenlijk meer van deze planeet dan wat ze ons te geven heeft. Hoe kan dat? Wat zijn de gevolgen? Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Allemaal vragen, waar we dieper op ingaan tijdens het hoorcollege van deze Kinderuniversiteit!

Workshops

van 11u15 tot 12u30

Jouw ecologische voetafdruk

Jouw ecologische voetafdruk

In de workshop staan we stil bij de uitdagingen, maar gaan ook na welke acties, klein en groot, je zelf kan ondernemen. Heb je trouwens een idee van je eigen impact op onze planeet? We berekenen samen je ecologische voetafdruk en bespreken hoe je zelf je steentje kan bijdragen aan een betere toekomst.
inschrijving is afgesloten
Schitterende rotzooi

Schitterende rotzooi

Een hoopje oude kranten, lege flessen, kroonkurkjes, ... wat zouden we daar nog mee kunnen doen ... weggooien dan maar? Nee hoor, we kunnen er nog wat moois van maken. Tijdens deze workshop laten we "rotzooi" schitteren! 

inschrijving is afgesloten

Plechtige proclamatie

van 12u30 tot 12u45

Je eerste echte diploma

We sluiten de Kinderuniversiteit af met een plechtige proclamatie in een groot auditorium. De kinderen krijgen een diploma, en worden uitgebreid gefeliciteerd! Mama's, papa's, begeleiders, broertjes en zusjes toegelaten van 12u30 tot 12u45 in het auditorium!

Praktische informatie

 Deze Kinderuniversiteit kadert in de Open Bedrijvendag. Er is die dag heel wat te beleven op Campus Aalst van de HoGent! Bekijk het programma hier

Deze editie van de Kinderuniversiteit staat open voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar.

De kinderen worden op zondag 1 oktober 2017 tussen 10u00 en 10u30 op Campus Aalst verwacht. Het adres: HoGent, Campus Aalst, Arbeidstraat 14, 9300 Aalst. 

De Kinderuniversiteit is afgelopen om 12u30. Tijdens het hoorcollege en de workshops zijn ouders niet toegelaten. De ouders zijn wel van harte welkom voor de diploma-uitreiking. Deze vindt plaats van 12u30 tot 12u45 in het auditorium.

De Kinderuniversiteit is gratis. Inschrijven is verplicht!

Tijdens de Kinderuniversiteit worden foto's genomen, om achteraf als terugblik op de website te zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf maandag 11 september, 13u00,  via deze website. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven? 

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Karlijn Franck, medewerker wetenschapscommunicatie van de HoGent. Je kan haar bereiken via karlijn.franck@hogent.be . Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.