Leren recycleren 9
mei
'21

Leren recycleren

Industrial Design Center Howest - Kortrijk - 9 mei 2021 - 5-12 jaar
door Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen
Inschrijven vanaf 11 april 2021, 10u00

Word je ook niet blij van die grote hoeveelheden afval die we met zijn allen produceren? Heb je al nagedacht over een oplossing om alle afval uit de wereld te helpen? In deze workshops leer je hoe je van afval een grondstof kunt maken.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Per leeftijdscategorie wordt één workshop aangeboden. Na deze workshop studeer je af en ontvang je een echt diploma!
Voor de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven.

Verwelkoming

tussen 9u15 en 9u30

Ontvangst

Ontvangst

Workshop doelgroep 5-8 jaar

van 9u30 tot 11u50

Creatief met stof en dop

Creatief met stof en dop

Welkom in ons laboratorium. Als katoenwetenschappers willen we vermijden dat er zoveel T-shirts weggegooid worden. Er is namelijk héél veel water nodig om een T-shirt te maken. Gooi je ook niet graag spullen weg? Wil je meer weten over de productie van T-shirts? Samen leren we hoe we oude T-shirts een nieuw leven kunnen geven (=upcyclen). Ben je creatief? Wil je meer weten over katoen? Schrijf je snel in en help mee in ons laboratorium.
inschrijving is afgesloten

Workshop doelgroep 9-12 jaar

van 9u30 tot 11u50

Ga up met cyclen!

Ga up met cyclen!

In de wereld van vandaag wordt er veel materiaal weggegooid. Maar wat als we hier iets nieuws van kunnen maken. Zo kunnen we van een oude jeans een hippe handtas maken, wijnkurken omtoveren tot een vaas… We gaan vandaag aan de slag met fietsbanden om hiervan nieuwe bruikbare materialen te maken.
inschrijving is afgesloten

Proclamatie

van 11u50 tot 12u00

Diploma-uitreiking

Diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen beloond met een officieel diploma

Veelgestelde vragen

Inschrijven kan vanaf zondag 11 april om 10u00 via deze website.
Is er een wachtlijst?
Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.
Kan ik via mail/telefoon inschrijven?
Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.
Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?
We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.
Wie verzorgt de workshops van de Kinderuniversiteit?
De workshops van de Kinderuniversiteit worden verzorgd door docenten en studenten van de lerarenopleiding van Howest.
Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?
Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).
Wie is de contactpersoon voor deze editie?
De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Praktische informatie

De kinderen worden op zo 9 mei 2021 tussen 9u15 en 9u30 verwacht in het Industrial Design Center (IDC), Marksesteenweg 58 te 8500 Kortrijk.

De kinderuniversiteit is afgelopen om 12u00.