Op avontuur met de wetenschap (5 - 6 jaar) 2
dec
'18

Op avontuur met de wetenschap (5 - 6 jaar)

Howest, campus Sint-Jorisstraat 71 te Brugge - 2 december 2018 - 5 - 6 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 19 november 2018, 12u0

Hou jij ook zo van geluiden? Stel je voor dat je zelf jouw muziekinstrument moet maken. Of dat je moet overleven in de jungle op een onbewoond eiland. Ben jij zo'n avonturier? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Vanaf maandag 19 november om 12 uur kan er worden ingeschreven.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium.

Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven. Van de workshops kan je er hieronder een uitkiezen.

Verwelkoming

9u30-9u45

Hoorcollege

Hoorcollege

Tijdens dit gezamenlijk verwelkomingsmoment krijg je uitleg over wat je allemaal mag verwachten van deze boeiende Kinderuniversiteit.

Pauze

van 9u45 tot 9u50

Op naar de workshops!

Met een stuk fruit en een drankje, en dan, hup, naar de workshop waarvoor je bent ingeschreven!

Workshop

van 9u50 tot 12u15

Music Maestro

Music Maestro

Stel je een wereld voor zonder geluiden, dat zou raar zijn...niet? Daar doen wij niet aan mee. Hou jij ook zo van geluiden luid of stil. Kom maar af als je wil. We maken instrumenten van groot tot klein. Dit doen we niet alleen met onze handen maar ook met onze brein. Het wordt reuzefijn!
inschrijving is afgesloten
Ontdekkingstocht door de jungle

Ontdekkingstocht door de jungle

HALLO JIJ!

JIJ bent graag aan het werk? JIJ wil graag ontdekken? JIJ bouwt graag een weg naar een onbekende wereld? JIJ wil meer te weten komen over Tarzan en Jane? JIJ bent graag in beweging? JIJ denkt graag en bent creatief? JIJ werkt graag in groep? JIJ wil graag programmeren? JIJ wil graag wat spelen, maar ook leren? JIJ zou eens nieuwe dingen willen proberen? Wil JIJ in onze groep?

inschrijving is afgesloten

proclamatie

van 12u15 tot 12u30

Diploma-uitreiking

Diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen, in aanwezigheid van de ouders, beloond met een officieel diploma!

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?I

Inschrijven kan vanaf maandag 19 november 2018 om 12u00 via deze website. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar (20 kinderen per workshop).

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor Onderwijs: kleuter- en lager onderwijs van Howest. Dit gebeurt in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden hierin ondersteund door onderzoekers en docenten die gespecialiseerd zijn in het stimuleren van een onderzoekende houding bij kinderen.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.

Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 2 december 2018 verwacht tussen 9u00 - 9u30 in Howest, Campus Sint-Jorisstraat 71, 8000 Brugge. Om 12u30 is de Kinderuniversiteit afgelopen. 

De kinderen:

De kinderen worden op zondag 2 december 2018 tussen 9u00 en 9u30 verwacht in Howest, campus Sint-Jorisstraat 71 te Brugge. Om 12u30 is de Kinderuniversiteit afgelopen. Kinderen worden opgehaald aan het workshoplokaal. 

 

Programma: 

9u00 - 9u30: Registratie 

9u30 - 9u45: Hoorcollege

9u45 - 10u50: Workshop

10u50 - 11u10: Pauze

11u10 - 12u15: Workshop

12u15 - 12u30: Diploma-uitreiking (per workshop)

12u30: ophalen kinderen aan het workshoplokaal 

 

Voor de ouders: 

Ouders en begeleiders zijn niet toegelaten op het hoorcollege en de workshops.

Voor de ouders voorzien we een apart ouderprogramma.

Ouderprogramma

Terwijl de kinderen ijverig aan de slag zijn, kunnen de ouders die dat willen een lezing van Bart Leenknegt, directeur onderzoek in Howest, over artificiële intelligentie mee volgen.

Er gaat geen week voorbij zonder dat artificiële intelligentie (=AI) de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Zorgt AI voor jobcreatie of voor jobdestructie? Zorgt AI voor slimmere robots dan de mens? Kom dit alles en veel meer te weten tijdens deze lezing!

De lezing start om 10u15 en duurt tot 11u45.