Op avontuur met kleur én licht 15
dec
'19

Op avontuur met kleur én licht

Howest Campus Kortrijk Weide - The Level - 15 december 2019 - 5-12 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 2 december 2019, 19u00

Ben je tussen vijf en twaalf jaar? Werk je graag met jouw handen? Ontwerp én teken je graag? Dan zijn deze workshops voor jou!

 

Vanaf maandag 2 december 2019 om 19u00 kan er worden ingeschreven.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium.Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven.

verwelkoming

van 9u30 tot 9u45

hoorcollege

hoorcollege

Tijdens dit gezamenlijk verwelkomingsmoment krijg je uitleg over wat je allemaal mag verwachten van deze boeiende Kinderuniversiteit.

Pauze

van 9u45 tot 9u50

Op naar de workshop!

Met een stuk fruit en een drankje, en dan, hup, naar de workshop waarvoor je bent ingeschreven!

Workshop doelgroep 5-7 jaar

van 9u50 tot 11u50

De wondere wereld van licht en kleur

De wondere wereld van licht en kleur

Waar komen de kleuren vandaan? Wat geeft licht in het donker? Als echte onderzoekers gaan we aan de slag! In verschillende ateliers voeren we proefjes uit. Waar komt het licht vandaan en wat laat olie dansen? Onderzoekers Lotte, Tabitha en Emma helpen je hierbij een handje. Zet alvast jouw onderzoeksbril op en trek jouw onderzoeksjas aan!

Workshop doelgroep 8-12 jaar

van 9u50 tot 11u50

Op stap met het fototoestel

Op stap met het fototoestel

Help! Drie wereldberoemde fotografen willen graag tekenen met licht en hebben daarvoor jouw hulp nodig! Ben je creatief en sta je te springen om een echte fotograaf te worden? Dan is dit je kans!

Proclamatie

van 11u50 tot 12u00

Diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen, in aanwezigheid van de ouders, beloond met een officieel diploma!

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf maandag 2 december 2019 om 19u00 via deze website. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar per workshop.

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor Onderwijs: kleuter- en lager onderwijs van Howest. Dit gebeurt in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden hierin ondersteund door onderzoekers en docenten die gespecialiseerd zijn in het stimuleren van een onderzoekende houding bij kinderen.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 15 december 2019 verwacht tussen 9u00 - 9u30 in Howest Campus Kortrijk Weide - The Level Botenkoperstraat 2 te 8500 Kortrijk. Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen. 

Ouderprogramma

Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Er gaat geen week voorbij zonder dat AI de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Wat zijn nu de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Hoe ziet de geschiedenis van AI eruit? En zit de grote doorbraak er nu echt aan te komen? Wat is het verschil tussen machine learning en deep learning?En wat is nu precies een algoritme? En een neuraal netwerk?Zorgt AI voor jobcreatie of voor jobdestructie?

Spreker:

Wouter Gevaert is docent bij Howest in de opleidingen  New Media & Communication Technology en Energiemanagment. Hij doceert er onder andere machine learning en deep learning. Daarnaast is hij onderzoeker binnen het domein artificiële intelligentie binnen de onderzoeksgroep Sizing Servers.

 

Deelnemen aan het ouderprogramma is gratis en kan door een mailtje te sturen aan joachim.gruwez@howest.be