Pink Construct: Gespeeld en goedgekeurd! (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar) 23
nov
'14

Pink Construct: Gespeeld en goedgekeurd! (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar)

Kortrijk - 23 november 2014 - 6 - 9 jaar
door Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen
Inschrijven vanaf 3 november 2014, 12u30

Laten we er geen doekjes om winden: jongens houden helemaal niet van poppen en meisjes vinden bouwdozen en meccano's maar niks. Maar of dit zo zal blijven na de Kinderuniversiteit "Pink Construct", dat is nog maar de vraag! Speelgoedfabrikanten Smartmax en Clics hebben voor kinderen tussen 6 en 9 jaar een heuse bouwuitdaging in petto. Hoe hoog en hoe sterk zullen de constructies zijn? Wij zijn alvast benieuwd! 

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium. Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Workshop

van 10u00 tot 12u

HELP! Waar is de stad?

HELP! Waar is de stad?

EEN RAMP! Een allesverwoestende orkaan veegde onze prachtige stad volledig van de kaart. Daarom heeft de koning jouw hulp nodig. Hij zoekt creatieve bouwheren en architecten die samen met de hem een nieuwe stad kunnen bouwen.Ben je creatief? Schuilt er een echte architect in jou? Barst jij van de ideeën? Kom en help dan mee om onze stad terug op te bouwen!  

inschrijving is afgesloten

Praktische informatie

Deze editie van de Kinderuniversiteit staat open voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Ook voor de ouders bieden we een boeiend programma aan! Programma Kinderen10u00 - 11u00   Workshop deel I 11u00 - 11u15   Pauze met koekje en drankje11u15 - 12u15   Workshop deel IIDe kinderen worden verwacht op zondag 23 november 2014 tussen 9u30 en 9u50 in HOWEST - Industrial Design Center, Marksesteenweg 58, Kortrijk. De kinderuniversiteit is afgelopen om 12u15.

Deze editie van de Kinderuniversiteit staat open voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Ook voor de ouders bieden we een boeiend programma aan! Programma Kinderen10u00 - 11u00   Workshop deel I 11u00 - 11u15   Pauze met koekje en drankje11u15 - 12u15   Workshop deel IIDe kinderen worden verwacht op zondag 23 november 2014 tussen 9u30 en 9u50 in HOWEST - Industrial Design Center, Marksesteenweg 58, Kortrijk. De kinderuniversiteit is afgelopen om 12u15.De kinderuniversiteit is gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan enkel via deze website. Ouders zijn niet toegestaan tijdens de inleiding en de workshop!

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure? Inschrijven kan vanaf maandag 3 november 2014 om 12u30. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, dan is het mogelijk om de workshop aan te vinken en onderaan op de pijl te klikken om de inschrijving te voltooien. Wanneer ale workshops volzet zijn, verdwijnt de pijl onderaan uw scherm. Het is dan niet meer mogelijk om in te schrijven.

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure? Inschrijven kan vanaf maandag 3 november 2014 om 12u30. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, dan is het mogelijk om de workshop aan te vinken en onderaan op de pijl te klikken om de inschrijving te voltooien. Wanneer ale workshops volzet zijn, verdwijnt de pijl onderaan uw scherm. Het is dan niet meer mogelijk om in te schrijven.Is er een wachtlijst?Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden geannuleerd worden, worden de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde verwittigd.Kan ik via mail/telefoon inschrijven?Neen, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal individueel inschrijven?Nee, in het inschrijvingsformulier is een invulveld voorzien om maximum 5 kinderen samen in te schrijven voor dezelfde workshop.Hoe bereik ik het best de locatie? De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd in het Industrial Design Center (IDC) van Howest. Het IDC is te bereiken via de Marksesteenweg 58. Het is het tweede gebouw, de ingang bevindt zich achteraan.Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze Facebookpagina.Wie is de contactpersoon voor deze editie? De contactpersoon voor deze editie is Elke Christiaen, coördinator wetenschapscommunicatie van Howest. Je kunt haar bereiken via elke.christiaen@howest.be of via 0477/78.06.17. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.  

Ouder programma

Terwijl de kinderen de workshops bijwonen, kunt u als ouder of begeleider een lezing of wetenschappelijke wandeltocht bijwonen. Inhoud en InschrijvenAlle inhoud en inschrijven voor het ouderprogramma kan via www.howest.be/dagvandewetenschap vanaf maandag 3 november 2014. Alle activiteiten worden georganiseerd tussen 10u00 en 12u00.

Terwijl de kinderen de workshops bijwonen, kunt u als ouder of begeleider een lezing of wetenschappelijke wandeltocht bijwonen. Inhoud en InschrijvenAlle inhoud en inschrijven voor het ouderprogramma kan via www.howest.be/dagvandewetenschap vanaf maandag 3 november 2014. Alle activiteiten worden georganiseerd tussen 10u00 en 12u00.