Techniek? Gewoon doen! (5 - 6 jaar) 16
dec
'18

Techniek? Gewoon doen! (5 - 6 jaar)

Howest, The Level - 16 december 2018 - 5 tot en met 6 jaar
door Howest
Inschrijven vanaf 3 december 2018, 12u00

Stel je voor dat je de roodborstjes in jouw tuin blij kan maken met een nieuw voederbakje. Of dat Roodkapje gekwetst is en je haar moet helpen met het brengen van eten naar haar grootmoeder. Als jij dat ziet zitten ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Vanaf maandag 3 december 2018 om 12u00 kan er worden ingeschreven.

Programma

Hieronder vind je het programma voor deze editie. Eerst volgt iedereen samen een hoorcollege in een groot auditorium.Daarna volg je een van onderstaande workshops. En ten slotte studeer je af en ontvang je een echt diploma!

Voor het hoorcollege en de plechtige proclamatie ben je automatisch ingeschreven. Van de workshops kan je er hieronder een uitkiezen.

Verwelkoming

van 9u30 tot 9u45

Hoorcollege

Hoorcollege

Tijdens dit gezamenlijk verwelkomingsmoment krijg je uitleg over wat je allemaal mag verwachten van deze boeiende Kinderuniversiteit.

Pauze

van 9u45 tot 9u50

Op naar de workshops!

Met een stuk fruit en een drankje, en dan, hup, naar de workshop waarvoor je bent ingeschreven!

Workshops

van 9u50 tot 12u00

Hongerig Bekkie

Hongerig Bekkie

Hallo, ik ben Bekkie, een roodborstje. In de winter vind ik moeilijk eten om mijn buikje te vullen. Het is erg koud en de meeste vogels zijn al vertrokken naar het zuiden. Als we fladderen over de tuinen heen, vinden we niet overal voederbakjes. Bij Frieda staat er wel een voederbakje, maar het is helaas stuk. Frieda heeft jullie hulp nodig. Willen jullie haar helpen met het maken van een nieuw voederbakje? Zo helpen jullie mij ook uit de nood.

Voor deze activiteit brengen jullie best een schort of een T-shirt die vuil mag worden mee!

inschrijving is afgesloten
Help jij Roodkapje uit de nood?

Help jij Roodkapje uit de nood?

Ooh nee…Roodkapje heeft pijn aan haar been en loopt op krukken! Hoe zal ze nu haar mandje met eten naar grootmoeder brengen die beneden aan de berg woont? Een probleem dat roodkapje niet zonder jouw hulp kan oplossen. Kom je ons helpen?
inschrijving is afgesloten

Proclamatie

van 12u00 tot 12u15

Diploma-uitreiking

Na al het harde werk in de workshops wordt iedereen, in aanwezigheid van de ouders, beloond met een officieel diploma!

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

Inschrijven kan vanaf maandag 3 december 2018 om 12u00 via deze website. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar (20 kinderen per workshop).

Is er een wachtlijst?

Ja. Dit verloopt automatisch. Als er inschrijvingen zouden worden geannuleerd, verwittigen we de mensen op de wachtlijst hiervan in chronologische volgorde.

Kan ik via mail/telefoon inschrijven?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel via de website.

Mijn kind wil graag samen met een paar vriendjes deelnemen aan de Kinderuniversiteit. Moet ik ze dan allemaal apart inschrijven?

We moeten inderdaad van elk kind de naam en zijn/haar keuze voor de workshop kennen, maar dit kan in één inschrijvingsformulier.

Wie verzorgt het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit?

Het hoorcollege en de workshops van de Kinderuniversiteit worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor Onderwijs: kleuter- en lager onderwijs van Howest. Dit gebeurt in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden hierin ondersteund door onderzoekers en docenten die gespecialiseerd zijn in het stimuleren van een onderzoekende houding bij kinderen.

Worden er nog kinderuniversiteiten georganiseerd?

Ja! Je vindt alle informatie op www.kinderuniversiteit.be. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden via onze nieuwsbrief (inschrijven onderaan homepage) of Facebook/Twitter (icoontjes bovenaan deze pagina).

Wie is de contactpersoon voor deze editie?

De contactpersoon voor deze editie is Joachim Gruwez, stafmedewerker wetenschapscommunicatie van Howest. Je kan hem bereiken via joachim.gruwez@howest.be of via 0473/57 12 73. Let op: inschrijvingen via email of telefoon worden niet aanvaard.

Praktische informatie

De kinderen worden op zondag 16 december 2018 verwacht tussen 9u00 - 9u30 in Howest The Level, Botenkopersstraat 2 te 8500 Kortrijk. Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen. 

Voor de kinderen:

De kinderen worden op zondag 16 december 2018 tussen 9u00 en 9u30 verwacht in Howest The Level, Botenkopersstraat 2 te 8500 Kortrijk. Om 12u00 is de Kinderuniversiteit afgelopen. Kinderen worden opgehaald aan het workshoplokaal. 

 

Programma: 

9u00 - 9u30: Registratie

9u30 - 9u45: Hoorcollege

9u45 - 12u00: Workshops

12u00: Diploma-uitreiking + ophalen kinderen aan het workshoplokaal

 

Voor de ouders: 

Ouders en begeleiders zijn niet toegelaten op het hoorcollege en de workshops.

Voor de ouders voorzien we een apart ouderprogramma.


Ouderprogramma

Terwijl de kinderen ijverig aan de slag zijn, kunnen de ouders die dat willen een lezing van Bart Leenknegt, directeur onderzoek, over artificiële intelligentie mee volgen.

Er gaat geen week voorbij zonder dat artificiële intelligentie (=AI) de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Zorgt AI voor jobcreatie of voor jobdestructie? Zorgt AI voor slimmere robots dan de mens? Kom dit alles en veel meer te weten tijdens deze lezing!

De lezing start om 10u00 en duurt tot 11u45.