VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Groeit chocolade aan de bomen?

  Groeit chocolade aan de bomen?

  Gent

  Chocolade vinden we allemaal lekker, maar waar komt chocolade vandaan? Is chocolade gezond? Hoe wordt chocolade gemaakt? Waarom bestaan er zoveel soorten, en is dit wel allemaal "echte" chocolade? Kan chocolade slecht worden?Dat, en veel meer, kom je te weten op de Kinderuniversiteit Gent. Misschien kan je wel proeven van een heerlijke reep zelfgemaakte chocolade… Tot dan!

  lees meer
 • Sterren en planeten

  Sterren en planeten

  Gent

  Heb je al ‘ns vallende sterren gezien? Wat is dat eigenlijk? En hoe ontstaat een planeet? Is er leven op Pluto? Gaan we binnenkort op reis naar de Maan? Wat is een zonsverduistering? Of ga je liever op zoek naar de grote beer?Het antwoord op deze en nog vele andere vragen kom je te weten tijdens deze Kinderuniversiteit! Eerst volg je les in een groot auditorium - een 'hoorcollege' noemen we dat. Nadien mag je zelf de handen uit de mouwen steken in één van de zes workshops.

  lees meer
 • Voel je mee?

  Voel je mee?

  Gent

  Iedereen is wel eens angstig, blij, verdrietig of verliefd. Waarom is dit zo? Is het waar dat sommige plekjes in onze hersenen hier iets mee te maken hebben? En kunnen we onze gevoelens ook veranderen? Hoe moet dat dan? Je leert het op deze Kinderuniversiteit!Eerst volgt iedereen samen les in een groot auditorium - een 'hoorcollege' noemen we dat. Daarna is er 'practicum' en mag je zelf de handen uit de mouwen steken in één van de zes workshops.Tot dan!

  lees meer
 • Krokodillentranen

  Krokodillentranen

  Gent

  Waarom kwispelen honden met hun staart? Waarom spinnen katten? Kunnen varkens lachen? Huilen olifanten als ze verdrietig zijn? Maken kippen soms ruzie? Zijn apen verlegen? ...In het hoorcollege van deze Kinderuniversiteit krijg je een antwoord op al deze vragen!We gaan het deze voormiddag niet enkel over dieren hebben, ook onze eigen emoties komen aan bod.Tot dan! 

  lees meer
 • Veiligheidshelmen verplicht?

  Veiligheidshelmen verplicht?

  Gent

  Heb je er al eens bij stilgestaan dat zelfs bij heel harde wind je huis rechtop blijft en jij lekker veilig binnen kan blijven? Weet jij waarom je op de eerste verdieping rustig in bed kan liggen zonder door de vloer te donderen? Heb jij je al eens afgevraagd hoe het komt dat een hele rij auto's over een brug kan rijden zonder in het water te duikelen?Tijdens deze kinderuniversiteit ontdek je hoe je door de juiste materialen te kiezen en die op de juiste manier met elkaar te verbinden of in een stevige vorm te brengen heel stevige constructies kan maken!

  lees meer
Pagina: ...111213141516