VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Muziek onder de microscoop!

  Muziek onder de microscoop!

  Gent

  Hoe kan je muziek onderzoeken? Kan je harmonie onder de microscoop leggen? Wordt muziek ook in een laboratorium onderzocht? Wat heeft muziek met wiskunde te maken? Hoe komt het dat sommige tonen hoog klinken en andere laag? Waarom is de ene componist beroemd en de andere niet?Laat je tijdens deze kinderuniversiteit meenemen in de wondere wereld van de muziek... 

  lees meer
 • Zijn de meeste dromen bedrog?

  Zijn de meeste dromen bedrog?

  Brugge

  Waarom dagdromen mensen precies? Kunnen blinde mensen hun dromen zien? En waarom word je soms wakker van een nachtmerrie? Kom het allemaal beleven in deze dromerige Kinderuniversiteit Brugge! 

  lees meer
 • Geweldig!

  Geweldig!

  Gent

  Kennen jullie het ‘waaaw’-gevoel? Dat is wat je voelt als je geniet van een fonkelende sterrenhemel of van een gigantisch uitzicht boven op een berg. Als je stil wordt van de grootsheid van de natuur, bvb. van die gigantische ijsvlakte op de Zuidpool. Als de hevigheid van de natuur toeslaat zoals bij een aardbeving of een vulkaan. Als de hemel davert van de donder of als je een mentos-muntje in een flesje cola doet en je bedolven wordt onder een grote colafontein. En dan hebben we het nog niet over de dieren gehad.

  lees meer
 • Wonderlijke wetenschap

  Wonderlijke wetenschap

  Gent

  Ga je mee op stap in de wonderlijke wereld van de wetenschap? In deze Kinderuniversiteit gaan we experimenteren, ervaren en onderzoeken. Net zoals echte wetenschappers! In de workshops spelen eenvoudige materialen de hoofdrol want ook hiermee kan je wetenschappe-leuke experimenten uitvoeren.  In de auditoriumles kom je meer te weten over chemie, een van de wonderlijkste takken van de wetenschap.Alle kinderen tussen 5 en 8 jaar zijn welkom!

  lees meer
 • Chemie > magie

  Chemie > magie

  Gent

  Als je het woord "chemie" hoort, denk jij dan ook aan een verstrooide professor in een laboratorium vol kolfjes met pruttelende, dampende, wonderlijk gekleurde drankjes (en natuurlijk nu en dan een ontploffing bovenop)? Of denk je dan eerder aan vuile, stinkende fabrieken in de haven waar, dag in dag uit, metershoge rookwolken boven de schoorsteen hangen? De chemie vandaag ziet er helemaal anders uit!Alle kinderen tussen 9 en 12 zijn welkom!

  lees meer
Pagina: ...111213141516