VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Zijn de meeste dromen bedrog?

  Zijn de meeste dromen bedrog?

  Brugge

  Waarom dagdromen mensen precies? Kunnen blinde mensen hun dromen zien? En waarom word je soms wakker van een nachtmerrie? Kom het allemaal beleven in deze dromerige Kinderuniversiteit Brugge! 

  lees meer
 • Geweldig!

  Geweldig!

  Gent

  Kennen jullie het ‘waaaw’-gevoel? Dat is wat je voelt als je geniet van een fonkelende sterrenhemel of van een gigantisch uitzicht boven op een berg. Als je stil wordt van de grootsheid van de natuur, bvb. van die gigantische ijsvlakte op de Zuidpool. Als de hevigheid van de natuur toeslaat zoals bij een aardbeving of een vulkaan. Als de hemel davert van de donder of als je een mentos-muntje in een flesje cola doet en je bedolven wordt onder een grote colafontein. En dan hebben we het nog niet over de dieren gehad.

  lees meer
 • Wonderlijke wetenschap

  Wonderlijke wetenschap

  Gent

  Ga je mee op stap in de wonderlijke wereld van de wetenschap? In deze Kinderuniversiteit gaan we experimenteren, ervaren en onderzoeken. Net zoals echte wetenschappers! In de workshops spelen eenvoudige materialen de hoofdrol want ook hiermee kan je wetenschappe-leuke experimenten uitvoeren.  In de auditoriumles kom je meer te weten over chemie, een van de wonderlijkste takken van de wetenschap.Alle kinderen tussen 5 en 8 jaar zijn welkom!

  lees meer
 • Chemie > magie

  Chemie > magie

  Gent

  Als je het woord "chemie" hoort, denk jij dan ook aan een verstrooide professor in een laboratorium vol kolfjes met pruttelende, dampende, wonderlijk gekleurde drankjes (en natuurlijk nu en dan een ontploffing bovenop)? Of denk je dan eerder aan vuile, stinkende fabrieken in de haven waar, dag in dag uit, metershoge rookwolken boven de schoorsteen hangen? De chemie vandaag ziet er helemaal anders uit!Alle kinderen tussen 9 en 12 zijn welkom!

  lees meer
 • Etenschappen

  Etenschappen

  Brugge

  Brood, kaas, confituur, yoghurt, chocolade, ... al dat lekkers op je bord! Maar wat zijn de geheimen om kaas te maken? Wie heeft precies confituur uitgevonden? En hoe komt het dat brood zo lang bewaart? Kom dat en veel meer te weten op deze Kinderuniversiteit!De kinderuniversiteit gaat van start met een hoorcollege voor alle kinderen. Daarna steek je zelf de handen uit de mouwen in één van de vele workshops.Tot dan!

  lees meer
Pagina: ...111213141516