VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • De zee
 • Verhalen uit de hele wereld

  Verhalen uit de hele wereld

  Gent

  Heb je er al altijd van gedroomd om archeoloog, filosoof, of dichter te worden? Zou je graag een paar woorden Zweeds, Turks, of Chinees leren? Of is gebarentaal iets voor jou? Hou je ook zo van de verhalen van Pippi Langkous, of kies je voor de Romeinen? Of zit je niet graag stil, en wil je komen dansen?Je kunt het allemaal ontdekken in deze Kinderuniversiteit rond "Verhalen uit de hele wereld"!Er is eerst een auditoriumles over de Samoerai, en daarna kun je deelnemen aan één van de toffe workshops.

  lees meer
 • Elektriciteit (programma voor kinderen van 5 - 7 jaar)

  Elektriciteit (programma voor kinderen van 5 - 7 jaar)

  Brugge

   Voor de kinderen van 5 tot en met 7 jaar wordt geen hoorcollege uitgewerkt. De kinderen volgen een van de twee wokshops waarbij ze tal van proefjes uitvoeren en zich zo verdiepen in wereld van de zinderende elektriciteit. 

  lees meer
 • Elektriciteit (programma voor kinderen van 8 - 12 jaar)

  Elektriciteit (programma voor kinderen van 8 - 12 jaar)

  Brugge

  Waarom gaan je haren rechtop staan als een ballon dicht bij je haren hangt? Wat is bliksem eigenlijk? Kun je een lampje doen branden met een batterij, citroen en een paperclip? Hoe maken we elektriciteit met een zonnepaneel of een windmolentje? Waarom brandt het lampje van mijn fiets enkel als ik fiets? Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Kom dan zeker naar deze editie van de Kinderuniversiteit Brugge. 

  lees meer
 • Water (programma voor kinderen van 8 - 12 jaar)

  Water (programma voor kinderen van 8 - 12 jaar)

  Brugge

  Wat gebeurt er met het regenwater na een fikse regenbui? Hoe komt het dat je met wat zeep en water grote zeepbellen kunt maken? Waarom blijven twee natte glazen soms in elkaar kleven? Uit hoeveel procent water bestaat ons lichaam? Wat is een waterkringloop? Bestaan er garnalen die licht geven? Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Kom dan zeker naar deze editie van de Kinderuniversiteit Brugge.

  lees meer
Pagina: ...111213141516