VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Het wonderlijke weer

  Het wonderlijke weer

  Gent

  'Welk weer wordt het vandaag?' Een heel belangrijke vraag die we allemaal vaak stellen. Maar heb je er al eens over nagedacht wat 'het weer' eigenlijk is? Wil je wel eens weten hoe wind ontstaat? En welke soorten regen er bestaan? Wat bliksem is? Kom dan zeker naar deze Kinderuniversiteit. Aan de hand van allerlei experimenten kom je alles te weten over 'het wonderlijke weer'. We werken met huis-, tuin- en keukenmateriaal, dus je kan de proefjes thuis herhalen.

  lees meer
 • Licht in het donker!

  Licht in het donker!

  Kortrijk

  Licht is (bijna) overal, gelukkig maar, want we kunnen eigenlijk niet zonder. Maar weet jij eigenlijk wat licht precies is? Is dat iets wat er zomaar is, of zijn het piepkleine deeltjes? En licht, gaat dat oneindig snel? Je komt dit en veel meer te weten tijdens deze Kinderuniversiteit 'Licht in het donker!'. Eerst volgen alle kinderen les in een groot auditorium, een 'hoorcollege' noemen we dat. Na het hoorcollege steek je de handen uit de mouwen in één van de vier leuke workshops. 

  lees meer
 • Knetterende elektriciteit

  Knetterende elektriciteit

  Gent

  Treed binnen in de wereld van de elektriciteit. Hier hebben niet je ouders, maar fittingen, lampjes, batterijen, schakeldraden én huis-, tuin- en keukenspullen het voor het zeggen.Eerst is er een auditoriumles die wordt verzorgd door een echte wetenschapsgoochelaar. Daarna kan je de handen uit de mouwen steken in één van de vijf toffe workshops. Door allerlei zaken zelf in elkaar te steken maak je kennis met de basisbeginselen van de elektriciteit.Alle kinderen tussen tien en twaalf jaar zijn welkom!

  lees meer
 • De ruimte (programma voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

  De ruimte (programma voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

  Campus Schoonmeersen

  Sinds de verre oudheid koestert de mens de droom om naar de sterren te gaan. Reizen door de ruimte, verre planeten ontdekken, buitenaardse wezens ontmoeten, ... wie zou dat niet willen doen? Waarom zitten we dan nog altijd vast op Aarde?Een antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens deze Kinderuniversiteit!

  lees meer
 • De ruimte (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  De ruimte (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  Campus Schoonmeersen

  Droom jij van een ruimtereis? Misschien vraag je je af waarom je niet gewoon even de raket kan nemen en naar Mars vliegen, net zoals je de bus of het vliegtuig neemt.Schrijf je dan zeker in voor deze editie van onze Kinderuniversiteit!

  lees meer
Pagina: ...111213141516