VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Knetterende elektriciteit

  Knetterende elektriciteit

  Gent

  Treed binnen in de wereld van de elektriciteit. Hier hebben niet je ouders, maar fittingen, lampjes, batterijen, schakeldraden én huis-, tuin- en keukenspullen het voor het zeggen.Eerst is er een auditoriumles die wordt verzorgd door een echte wetenschapsgoochelaar. Daarna kan je de handen uit de mouwen steken in één van de vijf toffe workshops. Door allerlei zaken zelf in elkaar te steken maak je kennis met de basisbeginselen van de elektriciteit.Alle kinderen tussen tien en twaalf jaar zijn welkom!

  lees meer
 • De ruimte (programma voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

  De ruimte (programma voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

  Campus Schoonmeersen

  Sinds de verre oudheid koestert de mens de droom om naar de sterren te gaan. Reizen door de ruimte, verre planeten ontdekken, buitenaardse wezens ontmoeten, ... wie zou dat niet willen doen? Waarom zitten we dan nog altijd vast op Aarde?Een antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens deze Kinderuniversiteit!

  lees meer
 • De ruimte (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  De ruimte (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  Campus Schoonmeersen

  Droom jij van een ruimtereis? Misschien vraag je je af waarom je niet gewoon even de raket kan nemen en naar Mars vliegen, net zoals je de bus of het vliegtuig neemt.Schrijf je dan zeker in voor deze editie van onze Kinderuniversiteit!

  lees meer
 • De zee
 • Verhalen uit de hele wereld

  Verhalen uit de hele wereld

  Gent

  Heb je er al altijd van gedroomd om archeoloog, filosoof, of dichter te worden? Zou je graag een paar woorden Zweeds, Turks, of Chinees leren? Of is gebarentaal iets voor jou? Hou je ook zo van de verhalen van Pippi Langkous, of kies je voor de Romeinen? Of zit je niet graag stil, en wil je komen dansen?Je kunt het allemaal ontdekken in deze Kinderuniversiteit rond "Verhalen uit de hele wereld"!Er is eerst een auditoriumles over de Samoerai, en daarna kun je deelnemen aan één van de toffe workshops.

  lees meer
Pagina: ...111213141516