VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Hersenkronkels

  Hersenkronkels

  Gent

  Een hoofd vol hersencellen. Waarvoor hebben we die allemaal nodig? Tijdens deze Kinderuniversiteit word je voor één dag hersenwetenschapper. Zo kom je te weten hoe voetballen niet alleen je spieren sterker maakt, maar je ook beter doet opletten in de klas. We laten zien wat er in je hersenpan gebeurt als je een boek leest, en leggen uit waarom je geeuwt als je iemand anders ziet geeuwen. Kom dit alles ontdekken en doe zelf mee aan enkele experimentjes!

  lees meer
 • Licht

  Licht

  Gent

  Licht is (bijna) overal, en we kunnen eigenlijk niet zonder. Maar heb je al eens nagedacht over wat licht nu eigenlijk is? Is dat iets wat er zomaar is, of zijn dat misschien piepkleine deeltjes? En licht, gaat dat oneindig snel?Je komt het allemaal te weten in deze Kinderuniversiteit rond "Licht"!

  lees meer
 • De natuurelementen (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar)

  De natuurelementen (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar)

  Brugge

  Kennen jullie de 4 natuurelementen? Aarde, water, wind en ... vuur! Tijdens de workshops van deze Kinderuniversiteit verdiepen we ons in een van de vier natuurelementen. De workshops zijn toegankelijk voor kinderen van 6 tot 9 jaar. 

  lees meer
 • De natuurelementen (programma voor kinderen van 3 tot 5 jaar)

  De natuurelementen (programma voor kinderen van 3 tot 5 jaar)

  Brugge

  Kennen jullie de 4 natuurelementen? Aarde, water, wind en ... vuur! Tijdens de workshops van deze Kinderuniversiteit verdiepen we ons in een van de vier natuurelementen. De workshops zijn toegankelijk voor kinderen van 3 tot 5 jaar. 

  lees meer
 • Lange leve afval! (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  Lange leve afval! (programma voor kinderen van 6 tot 8 jaar)

  School of Arts - campus Bijloke

  Hoe kunnen we gebruikte spullen opnieuw tot leven brengen? Reeds in 1979 ontdekte de wetenschapper Malden Mills dat je van plastiek fleece truien kan maken. Tijdens deze kinderuniversiteit gaan we zelf creatief aan de slag. Alle spullen uit de berging en de garage worden inspiratiemateriaal. Oude kleren en schoenen, lege flessen en stapels papier, we gebruiken het allemaal!

  lees meer