VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Sport: stilstaan bij bewegen

  Sport: stilstaan bij bewegen

  Gent

  Wil je graag weten hoe een mens er vanbinnen uitziet? En hoe snel onze benen eigenlijk gaan? Wat doen onze hersenen als we bewegen? Welke sport is het meest geschikt voor mij? Durf je een sprintje wagen tegen Usain Bolt? Kom het allemaal ontdekken op deze Kinderuniversiteit “ Sport: stilstaan bij bewegen” in Gent!

  lees meer
 • Tegen de sterren op!

  Tegen de sterren op!

  Brugge

  Denk je vaak na over wat er boven de wolken te zien is? Wil je alles weten over de maan, planeten en vallende sterren? Droom je er van om zelf in de huid van een astronaut te kruipen? Dan moet je op de kinderuniversiteit “Tegen de sterren op!” zijn om samen met ons de ruimte te verkennen.”

  lees meer
 • Bio boys and girls

  Bio boys and girls

  Gent

  Ben je gebeten door alles wat met biologie te maken heeft? Wil je wel eens weten waarom vleermuizen ondersteboven slapen? En ben je ook geïnteresseerd in alles wat groeit, kruipt of vliegt? Wil je wel eens met groenten schilderen? Of watervlooien van heel dichtbij bekijken? Of de braakbal van een uil ontleden? Of een insektenhotel maken? Kom dan zeker naar deze Kinderuniversiteit!Eerst is er een auditoriumles waarin je alles te weten komt over vleermuizen.

  lees meer
 • Het wonderlijke weer

  Het wonderlijke weer

  Gent

  'Welk weer wordt het vandaag?' Een heel belangrijke vraag die we allemaal vaak stellen. Maar heb je er al eens over nagedacht wat 'het weer' eigenlijk is? Wil je wel eens weten hoe wind ontstaat? En welke soorten regen er bestaan? Wat bliksem is? Kom dan zeker naar deze Kinderuniversiteit. Aan de hand van allerlei experimenten kom je alles te weten over 'het wonderlijke weer'. We werken met huis-, tuin- en keukenmateriaal, dus je kan de proefjes thuis herhalen.

  lees meer
 • Licht in het donker!

  Licht in het donker!

  Kortrijk

  Licht is (bijna) overal, gelukkig maar, want we kunnen eigenlijk niet zonder. Maar weet jij eigenlijk wat licht precies is? Is dat iets wat er zomaar is, of zijn het piepkleine deeltjes? En licht, gaat dat oneindig snel? Je komt dit en veel meer te weten tijdens deze Kinderuniversiteit 'Licht in het donker!'. Eerst volgen alle kinderen les in een groot auditorium, een 'hoorcollege' noemen we dat. Na het hoorcollege steek je de handen uit de mouwen in één van de vier leuke workshops. 

  lees meer
Pagina: 12345678910...