VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Fantasie en ... wetenschap!

  Fantasie en ... wetenschap!

  Gent

  Ga je mee op stap in de fantasierijke wereld van de wetenschap? In deze Kinderuniversiteit gaan we experimenteren, ervaren en onderzoeken. Net zoals echte wetenschappers! In de workshops spelen eenvoudige materialen de hoofdrol want ook hiermee kan je wetenschappe-leuke experimenten uitvoeren.Alle kinderen tussen 5 en 8 jaar zijn welkom!

  lees meer
 • Zintuigen onder de loep

  Zintuigen onder de loep

  Brugge

  "Mmm, naar wat smaakt dat? Hee, wat hoor ik nu? Dit voelt gek aan! Wat ruik ik toch? Wat zie ik daar?". Laat je zintuigen prikkelen tijdens deze editie van de Kinderuniversiteit Brugge.'Zintuigen onder de loep' neemt je mee op een verre reis vol boeiende, leerrijke, aantrekkelijke en speelse activiteiten voor wetenschappers vanaf 4 jaar.

  lees meer
 • Sport: stilstaan bij bewegen

  Sport: stilstaan bij bewegen

  Gent

  Wil je graag weten hoe een mens er vanbinnen uitziet? En hoe snel onze benen eigenlijk gaan? Wat doen onze hersenen als we bewegen? Welke sport is het meest geschikt voor mij? Durf je een sprintje wagen tegen Usain Bolt? Kom het allemaal ontdekken op deze Kinderuniversiteit “ Sport: stilstaan bij bewegen” in Gent!

  lees meer
 • Tegen de sterren op!

  Tegen de sterren op!

  Brugge

  Denk je vaak na over wat er boven de wolken te zien is? Wil je alles weten over de maan, planeten en vallende sterren? Droom je er van om zelf in de huid van een astronaut te kruipen? Dan moet je op de kinderuniversiteit “Tegen de sterren op!” zijn om samen met ons de ruimte te verkennen.”

  lees meer
 • Bio boys and girls

  Bio boys and girls

  Gent

  Ben je gebeten door alles wat met biologie te maken heeft? Wil je wel eens weten waarom vleermuizen ondersteboven slapen? En ben je ook geïnteresseerd in alles wat groeit, kruipt of vliegt? Wil je wel eens met groenten schilderen? Of watervlooien van heel dichtbij bekijken? Of de braakbal van een uil ontleden? Of een insektenhotel maken? Kom dan zeker naar deze Kinderuniversiteit!Eerst is er een auditoriumles waarin je alles te weten komt over vleermuizen.

  lees meer
Pagina: 12345678910...