VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • De wondere wereld van de fysica

  De wondere wereld van de fysica

  Gent

  Fysica saai en moeilijk? Op deze kinderuniversiteit bewijzen we het tegendeel. Met huis-, tuin- en keukenmateriaal doen we allerlei experimenten die ons de wereld van de fysica beter doen begrijpen. 

  lees meer
 • Energieke ingenieurs

  Energieke ingenieurs

  Gent

  Hoe verwarm jij je huis? Van waar komt die elektriciteit of dat gas? Wat is energie precies? Welke soorten energie zijn er? Kan ik zelf energie opwekken? Hoeveel energie gebruiken we? Kom het allemaal zelf ontdekken op deze Kinderuniversiteit Gent over licht en warmte!

  lees meer
 • Hersenkronkels

  Hersenkronkels

  Gent

  Een hoofd vol hersencellen. Waarvoor hebben we die allemaal nodig? Tijdens deze Kinderuniversiteit word je voor één dag hersenwetenschapper. Zo kom je te weten hoe voetballen niet alleen je spieren sterker maakt, maar je ook beter doet opletten in de klas. We laten zien wat er in je hersenpan gebeurt als je een boek leest, en leggen uit waarom je geeuwt als je iemand anders ziet geeuwen. Kom dit alles ontdekken en doe zelf mee aan enkele experimentjes!

  lees meer
 • Licht

  Licht

  Gent

  Licht is (bijna) overal, en we kunnen eigenlijk niet zonder. Maar heb je al eens nagedacht over wat licht nu eigenlijk is? Is dat iets wat er zomaar is, of zijn dat misschien piepkleine deeltjes? En licht, gaat dat oneindig snel?Je komt het allemaal te weten in deze Kinderuniversiteit rond "Licht"!

  lees meer
 • De natuurelementen (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar)

  De natuurelementen (programma voor kinderen van 6 tot 9 jaar)

  Brugge

  Kennen jullie de 4 natuurelementen? Aarde, water, wind en ... vuur! Tijdens de workshops van deze Kinderuniversiteit verdiepen we ons in een van de vier natuurelementen. De workshops zijn toegankelijk voor kinderen van 6 tot 9 jaar. 

  lees meer
Pagina: 12345678910...