VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Lange leve onze planeet

  Lange leve onze planeet

  Aalst, Campus Aalst, Arbeidstraat 14, 9300 Aalst

  De aarde: een mooie planeet, vol groen, water, voedsel, natuur, mensen,… Helaas, gaat het niet zo goed met planeet aarde. Hoe kan dat? Wat zijn de gevolgen? Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Allemaal vragen, waar we dieper op ingaan tijdens deze Kinderuniversiteit!

  lees meer
 • Expeditie wetenschap

  Expeditie wetenschap

  Gent

  Wetenschap saai en moeilijk? Op deze kinderuniversiteit bewijzen we het tegendeel. Met huis-, tuin- en keukenmateriaal doen we allerlei experimenten die ons de wereld van de wetenschap beter doen begrijpen.

  lees meer
 • Pientere probleemoplossers

  Pientere probleemoplossers

  UGent Campus Kortrijk

  Houd jij er ook van problemen op te lossen? Technieken te bedenken, te proberen en almaar te verbeteren? Dan schuilt er misschien wel een ingenieur in jou!

  lees meer
 • Anders dan gewoon... Gewoon anders!

  Anders dan gewoon... Gewoon anders!

  Gent

  Ehle erg lewmok in de kidneruinveisrteti!

  Moeilijk om te lezen, hé! In deze Kinderuniversiteit leren we over hoe het is om anders te zijn en gaan we tijdens een van de 4 workshops zelf ervaren hoe dat voelt. Hoe horen dove mensen de wereld? Kunnen blinden alleen naar de bib gaan? En geraak je in een rolstoel overal waar je wil geraken?

  Ontdek het tijdens deze Kinderuniversiteit!

  lees meer
 • Bouwen doorheen de tijd (voor kinderen van 5 tot 7 jaar)

  Bouwen doorheen de tijd (voor kinderen van 5 tot 7 jaar)

  Brugge

  Waarom staat de toren van Pisa schuin? Hoe komt het dat huizen er nu anders uitzien dan vroeger? Waarom maakten ze huizen uit hout? Stap samen met ons in de teletijdmachine en ontdek alle geheimen van de bouwmeesters van vroeger tot nu. 

  lees meer
Pagina: 12345678910...