VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Op zoek naar de wetenschap(per)!

  Op zoek naar de wetenschap(per)!

  Gent

  Onderzoeken saai en moeilijk? Op deze Kinderuniversiteit bewijzen we het tegendeel. Met huis-, tuin- en keukenmateriaal doen we allerlei experimenten die ons de wereld van de wetenschap - Science, Technology, Engineering & Mathematics (STEM) - beter doen begrijpen.

  lees meer
 • De media inspecteurs - Een kritische blik op media en communicatie

  De media inspecteurs - Een kritische blik op media en communicatie

  Gent

  Op deze kinderuniversiteit ben jij de inspecteur van media en communicatie. Je bekijkt reclameboodschappen, Disneyfilms, kranten en online games!

  lees meer
 • Hoe maak je het? Met een ingenieur!

  Hoe maak je het? Met een ingenieur!

  Gent

  Ingenieurs zijn echte makers. Knutselaars en uitvinders. Ze zoeken uit hoe alles werkt, en gebruiken die kennis om er nuttige (en leuke!) dingen mee te doen! Ingenieurs bouwen bruggen en torens, maar ook robots en machines. En ze zijn altijd op zoek naar manieren om beter, effici├źnter en goedkoper te werken. In de kinderuniversiteit tonen ze jou hoe je een zaklamp zonder batterijen kan maken, een computerspel of robot kan programmeren, of voorwerpen kan printen! Bouw jij met hen mee aan de wereld van morgen?

  lees meer
 • Mijn lichaam, ik ben uniek. (voor kinderen van 5 tot 7 jaar)

  Mijn lichaam, ik ben uniek. (voor kinderen van 5 tot 7 jaar)

  Brugge

  Tijdens deze kinderuniversiteit verdiepen we ons in de biologie van het menselijk lichaam. Hoe werkt ons lichaam en hoe zit alles precies in elkaar? Wat als je lichaam niet werkt zoals het wil? En hoe zit het met onze smaak? Waarom lusten wij niet alle dingen?Je komt dit alles en veel meer te weten tijdens deze kinderuniversiteit. 

  lees meer
 • Mijn lichaam, ik ben uniek. (voor kinderen van 8 tot 12 jaar)

  Mijn lichaam, ik ben uniek. (voor kinderen van 8 tot 12 jaar)

  Brugge

  Tijdens deze kinderuniversiteit verdiepen we ons in de biologie van het menselijk lichaam. Hoe werkt ons lichaam en hoe zit alles precies in elkaar? Wat als je niet kan horen? En hoe werken onze hersenen?Je komt dit alles en veel meer te weten tijdens deze kinderuniversiteit. 

  lees meer
Pagina: 12345678910...