VORIGE EDITIES

OVERZICHT

 • Op avontuur met de wetenschap (5 - 6 jaar)

  Op avontuur met de wetenschap (5 - 6 jaar)

  Howest, campus Sint-Jorisstraat 71 te Brugge

  Hou jij ook zo van geluiden? Stel je voor dat je zelf jouw muziekinstrument moet maken. Of dat je moet overleven in de jungle op een onbewoond eiland. Ben jij zo'n avonturier? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

  lees meer
 • Op avontuur met de wetenschap (8 - 10 jaar)

  Op avontuur met de wetenschap (8 - 10 jaar)

  Howest, campus Sint-Jorisstraat 71 te Brugge

  Stel je voor dat je vast zit op een onbewoond eiland en dat je een drijvend vlot moeten bouwen om weg te geraken. Of dat je magische zweefkrachten moet gebruiken als het vlot zinkt.  Dan zal je blij zijn als je weet waarom iets drijft, zinkt of zweeft!

  lees meer
 • Avatar

  Avatar

  Gent

  Water, aarde, vuur, lucht… Lang geleden leefden vier naties in vrede samen. Vandaag zijn ze helemaal terug! Ga op ontdekking bij één van de vier elementen en leer vuur creëren, over water lopen, lucht controleren en veel meer! Tijdens deze kinderuniversiteit kan je kiezen voor één van de vier elementen en deze volledig uitpluizen. Help ons
  om de vier elementen weer samen te brengen!

  lees meer
 • Geniale golven!

  Geniale golven!

  Gent

  Ingenieurs van vandaag werken aan de wereld van morgen en maken hiervoor gebruik van golven: golven die je kan zien, zoals golven van de zee maar ook onzichtbare golven, zoals lichtgolven, windgolven, (elektro)magnetische golven en ga zo maar door. Ze zorgen ervoor dat we energie kunnen halen uit de zee, uit de wind en uit licht. Golven doen zelfs robots bewegen, zelfrijdende wagens rijden en met golven kun je zelfs kunst creëren. Ontdek vandaag de bijna oneindig aantal toepassingen van deze geniale golven.

  lees meer
 • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ... (8 - 12 jaar)

  Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ... (8 - 12 jaar)

  The Level, Botenkopersstraat 2, Kortrijk

  Normaal gezien hebben we elk een paar ogen. Als je goed om je heen kijkt, kan je de wonderbaarlijkste dingen waarnemen. Maar zien we wel wat er echt te zien valt? En kijken we wel verder dan onze neus lang is? Hoe komt het dat we beelden in 3D kunnen ervaren en wat zien we nu precies in het donker? Durf je eens de wereld om je heen op een andere manier bekijken, dan kijken wij uit naar je komst!

  lees meer
Pagina: 12345678910...